Hoge kwaliteit rijlessen

Rijschool Tilburg geeft op de beste autorijlessen op lokaal gebied. Autorijles is een must have om later veilig de weg op te kunnen, hier heb je nu eenmaal je rijbewijs voor nodig. Je leert stap voor stap vaardigheden om veilig en verantwoord aan het verkeer deel te kunnen nemen. Bij rijschool Tilburg wordt iedere leerling persoonlijk benaderd en worden lessen afgestemd op wat de leerling wel en nog niet kan. Als eerste is het van groot belang de controle over het voertuig te krijgen.

Bij een schakelauto vraagt dit meer werk dan bij een automaat. Mocht je het dus moeilijk of lastig vinden om te multitasken zoals koppelen, schakelen en ook op het verkeer te letten dan kun je voor een automaat gaan. Een automaat schakelt automatisch. Zo heb je beide handen aan het stuur. Op het examen heb je minder handelingen omdat schakelen wegvalt. Het automaat rijbewijs wordt steeds populairder ondanks dat je hierbij niet in een handgeschakelde auto mag rijden. De elektrische auto’s zijn tenslotte ook allemaal automatisch. In Nederland komt er ook steeds meer vraag naar automaten.

Verschillende soorten pakketten

Rijschool Tilburg biedt diverse pakketten aan afgestemd op het aantal lessen dat je nodig hebt. Voordat je examen gaat doen is het belangrijk om eerst je theorie te halen. Ook moet er vooraf een gezondheidsverklaring worden ingevuld voordat er wordt deelgenomen aan het CBR praktijk examen. Het CBR bepaald aan de hand van deze verklaring of je een rijtest moet ondergaan of gekeurd moet worden door een medisch onafhankelijke arts. Er zijn pakketten met losse lessen maar ook complete pakketten met het volledige praktijk examen inbegrepen en tussentijdse toetsen.

Faalangst en spoedlessen

Ook als je faalangst hebt is de rijschool een geschikte keuze. Er is een speciaal faalangst examen beschikbaar waardoor je pauzes kunt inlassen bij zenuwen en zo iets langer over het praktijk examen mag doen. In plaats van 25 minuten kun je er een uur en 20 minuten over doen. Indien je snel jouw rijbewijs nodig hebt kan ook voor een spoedcursus worden gekozen waarbij je binnen 10 dagen al kunt afrijden na ongeveer 38 lessen. Met een proefles wordt een schatting gemaakt van hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig hebt. Zo kunnen pakketten en aantal lessen vooruit worden gepland. Het is handig om het theorie examen voor aanvang van de autorijlessen te maken. Indien je daarvoor zakt kan het zijn dat je lang moet wachten voor het volgende examen.