Schilder offerte

Een goede schildersofferte in Tilburg herkennen

Schilderwerk is een van de klusjes die veel mensen zelf doen. Ze denken dat ze dit wel even zelf kunnen klaren. Soms gaat het goed en zijn mensen tevreden, soms eindigt het in een totaal fiasco. Vaak besluiten mensen dan om dan toch maar een schilder in te huren. Schilderen is immers een vak waar je ook gewoon lang voor moet leren om het echt goed te kunnen uitoefenen.

Wanneer je dan de keuze maakt om een schilder in te huren, dan vraag je uiteraard eerst een offerte aan. Velen vragen zich echter af hoe je een goede schildersofferte herkent, dat leggen wij je vandaag haarfijn uit!

De manier van tarief berekenen

 Een schilder kan zijn tarieven op een aantal manieren berekenen.

✦ Een schilder kan een richtprijs hanteren.

✦ Een schilder kan een vaste prijs hanteren.

✦ Een schilder kan een uurtarief hanteren.

Wanneer een schilder een vaste prijs of een uurtarief hanteert, dan is het aan de offerte wel duidelijk hoeveel het mag gaan kosten. Er zijn een aantal factoren waar je nog altijd op moet letten, maar hier komen we later op terug. Het wordt echter afgeraden om in zee te gaan met een schilder met een richtprijs. Deze schilders garanderen geen enkele zekerheid over de tarieven. Het tarief kan heel anders zijn na uitvoering van de klus als dat op de offerte stond. Wanneer je zekerheid wilt hebben, dan is het aan te raden te kiezen voor een schilder met een vaste prijs of een uurtarief.

schildersofferte
verf

 Waar nog meer op letten?

Andere dingen waar op moet worden gelet bij een schildersofferte zijn:

✦ Stelposten.

✦ Garantie.

✦ Gemaakte afspraken.

Stelposten

Soms komen er tijdens de klus problemen naar voren. Wanneer een schilder iets moet verhelpen en vervolgens deze kosten in rekening moet brengen, dan mag hij dit alleen doen met toestemming van een klant. Stelposten op de schildersofferte dien je te vermijden. Stelposten worden vaak geschat, zo loop je het risico op hogere prijzen.

Stelposten

Meer dan 200 kleuren

Gratis offerte

Afspraken goed vermeld?

 En tot slot, kijk of alle afspraken goed vermeld zijn. Vaak is het zo dat je met een schilder concrete en diverse afspraken maakt. Deze dienen ook zwart op wit op de offerte te staan. Hierbij kun je denken aan de kleur en het merk verf, de methode die de schilder gebruikt en bijvoorbeeld ook de materialen die de schilder toepast.

Garantie

De schilder verleent vaak ook garantie. Het is zaak om te kijken of dit goed op de offerte vermeld staat. Dit is namelijk niet altijd het geval, en je wilt uiteraard op de hoogte zijn van de garantieregeling. Ook de voorwaarden dienen op de offerte te staan. Controleer ook of dit zo is. Als dit niet zo is dan voldoet de offerte niet.

schildersofferte