Muur sauzen

Muren laten sauzen, waarom, hoe, en hoeveel mag het kosten?

Wanneer je de muren netjes wilt laten afwerken dan is sauzen wellicht een prima optie. Sauzen is tegenwoordig niet heel duur en redelijk betaalbaar, en het is goedkoper dan stucwerk. Echter, de resultaten zijn er niet minder om en zijn nagenoeg hetzelfde.

Waarom laat ik mijn muur sauzen?

De muren zijn het eerste dat direct opvalt wanneer je een kamer binnenloopt. Het is belangrijk dat muren dan goed zijn afgewerkt. Het laten sauzen van muren is dus betaalbaar. Je moet er echter wel rekening mee houden dat een muur sausklaar gemaakt moet worden voordat een schilder aan de muur kan beginnen.

Muren laten sauzen
muur sauzen Utrecht

Wanneer je een muur laat sauzen dan kun je deze laten spuiten, of je kunt kiezen voor de traditionele methode van de kwast en de roller. Iedere variant heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. In de meeste gevallen kiest men voor spuitwerk. Dit is namelijk sneller en makkelijker aan te brengen en het is vaak goedkoper. Daarnaast is het ook zo dat er zich geen banen vormen en het resultaat is vaak egaler

Echter, spuitwerk brengt wel veel rommel met zich mee, dit maakt dat de kwetsbare spullen heel goed moeten worden afgedekt, en dat het veel tijd kost om op te ruimen.

Verschillende soorten sauswerk

 

Er zijn diverse soorten sauswerk waar een muur mee kan worden afgewerkt. Elke soort is anders en heeft zijn eigen kwaliteiten. Niet alle soorten zijn geschikt om in iedere ruimte te gebruiken.

✦ Er bestaat latex verf, de meest gekozen soort, geschikt voor alle ondergronden.

✦ Vinyllatex is iets duurder dan latex, deze latex is waterbesteding en hierdoor is deze geschikt voor de vochtigere ruimtes.

✦ Arcyllatex, deze soort verf is licht ademend en hij sluit niet geheel af. Hierdoor krijgt vuil de kans niet om zich te hechten aan de muren. In de keuken is dit bijvoorbeeld een hele geschikte kandidaat.

✦ Synthetische muurverf is verf op terpentine basis. Deze dekt goed en hierdoor is deze goed voor muren die veel worden blootgesteld aan vochtaanslag.

✦ Tot slot is er nog betonverf. Deze is er om te zorgen voor een strakke en moderne look.

Wat mag het kosten?

Een echt kant en klaar prijskaartje bestaat niet echt op dit gebied. Voor spuitwerk kunnen de prijzen verschillen tussen de €6 en de €12 per vierkante meter. Prijzen voor de traditionele methode kunnen verschillen tussen de €8 en de €15. Een concrete prijs bestaat niet omdat iedere klus anders ineen steekt. Bij iedere klus zijn er andere afspraken en wellicht nog andere subdiensten die worden verleend zoals het sausklaar maken van de muren. Soms worden er tevens andere soorten en betere kwaliteit verf gebruikt, dit maakt ook dat de prijs oploopt.

verf