Online verf kopen

Verf online kopen, waarom wel, en waarom niet?

Fysiek naar de winkel gaan is niet echt meer iets van deze tijd. We hebben er vaak niet veel tijd meer voor, ons leven wordt drukker en we zullen het efficiënter moeten inrichten. Veel consumenten kopen hedendaags ook de verf online. Maar waarom zou je de verf online kopen? Is dit wel verstandig? En welke voordelen zitten er dan aan?

Waarom verf online kopen?

Waarom zou je verf online willen kopen, welke voordelen heeft het precies? Wel, het online kopen van verf daar zijn een aantal goede redenen voor.

Allereerst, hebt een veel groter bereik. Dat wil zeggen, je hebt meer keuze, je hebt meerdere winkels bij elkaar. Wanneer je fysiek naar een verfwinkel gaat dan heb je slechts één winkel en dan ben je gebonden aan de prijzen die zij hanteren. Wanneer je online verf koopt dan is dit niet het geval. Dan kun je meerdere winkels met elkaar vergelijken. Het is een stuk makkelijker om een product goedkoper te vinden.

online verf kopen

Daarnaast, het bespaart je veel tijd, je hoeft nu niet op en neer te rijden naar de winkel.

Je hebt vaak ook meer mogelijkheden. Vaak is er online veel meer aanbod te vinden dan in de winkel. Op deze manier heb je dus meer keuze en je kunt dus vaak ook makkelijker aan een beter product komen.

Welke minpunten zijn er aanwezig?

Er zitten ook risico’s aan het kopen van verf online. Je hebt namelijk een grotere kans dat het product niet is wat je er van verwachtte. Dit komt vaak omdat mensen snel de neiging hebben om overhaast te beslissen. Zo eindigen mensen vaak met de verkeerde verf. Het is belangrijk om de specificaties tot in detail door te lezen. Mensen nemen niet meer de tijd om eens rustig naar een goede verf te zoeken, terwijl mensen dit vaak in de winkel wél doen. Het is dus belangrijk om goed de tijd te nemen om een keuze te maken.

schilder offerte

Online bedriegen foto’s je verbeelding vaak. Dit is niet zo zeer te wijten aan de verkoper, maar meer aan het feit dat het online een stuk minder goed in te schatten is hoe het eindresultaat er uit komt te zien. Soms is een kleur verf in het echt bijvoorbeeld een stuk donkerder of lichter. Dit kan onder andere komen door de kwaliteit van de foto of de helderheid van het scherm. Een kleur in fysieke aanwezigheid zien is gewoon het meest echte wat je kunt krijgen, en vaak kun je ook een sample vragen om te testen.

Meer dan 200 kleuren

Gratis offerte

Daarnaast kun je in de winkel vaak direct advies krijgen van een expert, alhoewel er tegenwoordig steeds meer online experts klaarzitten om in de webwinkel te hulp te schieten. Dit is echter bij lang niet alle webwinkels het geval.