Heb je een klus op een grotere hoogte? Een steiger is eigenlijk onmisbaar als je veilig en netjes wilt werken, maar welke steiger is nu geschikt voor welke klus? Hieronder leg ik uit wat de verschillen zijn tussen een kamersteiger en een rolsteiger. Kijk voor meer inspiratie op kamersteigers van Rolsteiger.net, kies de juiste steiger en de klus is in een mum van tijd geklaard!

Ga je binnen of buiten klussen?

Eigenlijk zegt de naam het al, een kamersteiger is geschikt voor klussen in de kamer dus binnenshuis. Als je kijkt naar het materiaal waar een kamersteiger van gemaakt is, dan is deze niet geschikt om lange tijd buiten in de regen te staan bijvoorbeeld. Dit in tegenstelling tot de rolsteiger, die kun je gerust zonder problemen een aantal weken buiten laten staan.

Tot welke werkhoogte is de steiger geschikt?

Het verschil is tussen de kamer- en rolsteiger is ook de werkhoogte. De werkhoogte van een kamersteiger is niet zo hoog, deze wordt opgebouwd in kamers van ca. 4-6 meter hoogte. De rolsteiger gebruik je bij klussen op een hoogte die veel groter is, gemiddeld 6-12 meter.

Hoe gaat het opbouwen van de steiger?

Een kamersteiger is eenvoudig op te bouwen, dit kan makkelijk door één persoon gedaan worden. Daarentegen is het opbouwen van een rolsteiger wel wat lastiger. Vanwege zijn grootte is het aan te raden om het opbouwen niet alleen te doen, maar met z’n tweeën.

Voor welke ondergrond is de steiger geschikt?

Voor elke steiger is een stevige stabiele ondergrond belangrijk. Als je kijkt naar de kamersteiger dan is deze alleen geschikt voor een gelijke ondergrond, de zwenkwielen zijn namelijk niet verstelbaar. Bij een rolsteiger is dit wel geval, dit kan handig zijn als je met de steiger in een tuin staat waarbij de ondergrond niet helemaal gelijk is. Daarnaast worden bij een rolsteiger vaak stabilisators vastgemaakt, zodat de steiger goed in balans blijft. Bij een kamersteiger zijn deze minder vaak nodig, alleen als de steiger boven de 4,5 meter hoog is.

In verschillende maten te verkrijgen?

Een kamersteiger is verschillende maten te verkrijgen, over het algemeen zijn ze vrij compact. Een rolsteiger is over het algemeen een stuk groter en is ook in verschillende breedtematen op te bouwen.

 

Kijk op kamersteigers van Rolsteiger.net en kijk voor meer handige informatie!