Heb jij altijd al een schitterende laminaatvloer willen hebben? Dan is het vanzelfsprekend belangrijk om je allereerst te verdiepen in deze vloer. Laminaat heeft namelijk hele andere eigenschappen dan bijvoorbeeld een PVC vloer. Hierdoor is het verstandig om te weten wat je allemaal kan verwachten. Zo kan een laminaatvloer over het algemeen minder goed tegen water. Iets waar je tijdens het dweilen zeker mee moet opletten. In deze blog vertellen wij jou graag alle handige feiten wat je over de favoriet van Nederland moet weten. 

Goedkoop is duurkoop

Je hebt deze uitspraak vast wel eens gehoord. Vaak zeggen mensen dit om te benadrukken dat iets goedkoops niet altijd beter is. Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd zo te zijn. Laminaat is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een houten vloer, maar niet per se slechter. Het zijn namelijk allebei andere vloeren met ieder zijn eigen voordelen. Hierdoor kan je de prijs van laminaat eigenlijk niet vergelijken met die van een echte houten vloer. Maar waarom is laminaat dan zo goedkoop? Dit komt doordat Ambiant laminaat is gemaakt van minder kostbaar materiaal. Hierbij kan je denken aan samengeperst hout met een laagje kunststof. Bovendien is de levensduur aanzienlijk korter ten opzichte van echt hout. Bij laminaat geldt de uitdrukking ‘goedkoop is duurkoop’ dus niet.

Eenvoudig in gebruik

Vandaag de dag is het mogelijk om een laminaatvloer zelf te leggen dankzij de speciale klikverbindingen. Hiermee klik je namelijk alle planken eenvoudig aan elkaar. Dit heeft als grootste voordeel dat je het Meister laminaat bij een verhuizing kunt meenemen. Is er tijdens het verwijderen een plank gesneuveld? Dat is geen enkel probleem aangezien deze plank gemakkelijk vervangen kan worden. Doordat laminaatvloeren niet zijn vastgelijmd, wordt de beschadigde plank er zo weer uitgehaald. Iets dat helaas niet mogelijk is bij bijvoorbeeld de meeste PVC vloeren. Door te kiezen voor een laminaatvloer bespaar je dus veel tijd.

Hoort bij de inboedel

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om te weten dat een laminaatvloer tegenwoordig standaard bij de inboedel hoort. Dit komt doordat deze vloer heel gemakkelijk uit een huis te halen is dankzij de klikverbindingen. Hierdoor kan de laminaatvloer zelfs zonder beschadigingen worden verwijderd. Ideaal als je tijdens het verhuizen jouw vloer wilt meenemen. Houd er echter wel rekening mee dat een vloer die is verlijmd of is verspijkerd onder de opstalverzekering valt. Deze vloer dien je dan ook te laten liggen wanneer je gaat verhuizen. Laten al deze feiten jou niet meer tegenhouden? Dan kan je nu met een gerust hart een stijlvolle laminaatvloer uitzoeken voor in jouw woning!