Het is een van de opkomende verwarmingssystemen: het infrarood verwarmingssysteem. Met dit systeem plaats je panelen die gericht warmte afgeven in een ruimte. Het is logisch dat er wat vragen bij je opkomen: hoe veilig is infrarood verwarming precies, met wat voor straling heb je te maken en hoe voordelig is het plaatsen van deze panelen? Met het antwoord op deze vragen is het nog makkelijker om een goede keuze te maken.

Infrarood systeem: hoe werkt dit?

Bij infrarood systeem gaat het om een verwarming dat is aangestuurd door elektriciteit: deze elektriciteit wordt omgezet in infrarood straling. Er is sprake van een speciale koolvezelstructuur die ervoor zorgt dat dezelfde soort straling als de zon wordt opgewekt. Je kiest niet alleen voor een zuinigere manier van verwarmen, maar je krijgt ook met veel andere voordelen te maken. De warmte van een infrarood verwarming voelt hetzelfde als warmte van de zon, waardoor je profiteert van een prettige warmte in huis.

Infrarood en gezondheid

De straling van infrarood is hetzelfde als van de zon en dit roept vragen op: in hoeverre is het gezond om hiervoor te kiezen? De zon geeft UV-straling af, maar dit is bij een infrarood systeem niet het geval: er is sprake van IR straling, die veilig is en voor verwarming zorgt. Het is dan ook goed voor je gezondheid om dit type verwarming te kiezen. IR straling heeft een gunstig effect op de gezondheid: het is niet voor niet dat veel sauna’s ook een infraroodcabine hebben.

 

Een IR verwarming voorkomt ongewenste luchtcirculaties en geeft gerichte warmte af. Daarnaast profiteer je van gunstig energieverbruik en een eenvoudige installatie. Tot slot hebben de panelen ook een moderne afwerking en zorgen ze voor een strakke uitstraling. Genoeg redenen om voor een infrarood verwarmingssysteem te kiezen!