Als je gebruik kunt maken van natuurlijk licht in je woning, je kantoor of in je bedrijfsgebouw, moet je dat zeker niet laten! Natuurlijke lichtbronnen benutten, bijvoorbeeld via een open dakkapel in Den Bosch met veel glas, heeft namelijk flink wat pluspunten. In dit blog hebben we de grootste voordelen van natuurlijk licht benutten voor je verzameld.

Natuurlijk licht bespaart stroomkosten

Erg fijn aan natuurlijk licht, bijvoorbeeld door een dakkapel te kopen met grote ramen, is dat je hiermee veel gratis licht naar binnen haalt. Hetzelfde effect kun je, naast via een dakkapel, bereiken door een lichtkoepel in je woning of in je bedrijfspand te laten inbouwen. Zo valt er veel daglicht en zonlicht je woning of pand binnen, waardoor je minder kunstmatig licht nodig hebt. Uiteindelijk gaat zich dit terugverdienen, zoals je met je energienota zult gaan merken! En in deze dure tijden is het natuurlijk erg fijn als je op je stroomkosten kunt besparen.

Goed verlichte ruimtes zien er groot en ruim uit

Weer een ander interessant voordeel van ruimtes die met natuurlijk licht verlicht worden, is dat deze kamers ruimer en groter lijken. Een lichtkoepel, dakkapel of een serre met veel glasplaten zorgen dan ook voor een heerlijk ruimtelijk gevoel!

Natuurlijk licht gebruiken is ook gunstig voor je gasverbruik

Prettig aan natuurlijke lichtbronnen is verder het feit dat je hiermee je gasverbruik kunt terugdringen. Via zonlicht komt er, zeker als de zon lekker fel schijnt, extra warmte de woning binnen. Je verwarmt met een goede natuurlijk verlichte woning of kantoorpand dus eigenlijk gratis. Net als de besparing die je maakt qua elektriciteitsverbruik, ga je met een lichtkoepel, glazen serre en/of met een dakkapel met veel glaswerk dus bezuinigen op de tegenwoordig extreem hoge energierekening. Reken daarbij nog het feit dat je woning meer waard wordt als er sprake is van veel natuurlijk lichtinval en de som is snel gemaakt: natuurlijk licht gebruiken in huis kan je geld opleveren.

Een stijlvolle uitstraling

Wie kiest voor een mooie serre met veel glas erin, een dakkapel of het inbouwen van een lichtkoepel, kan rekenen op een woning die er stijlvol uitziet. Natuurlijk licht gebruiken heeft dus ook een visueel en gevoelsmatig voordeel: je huis of bedrijf gaat er stijlvoller en comfortabeler uitzien!