Werken op hoogte vormt een aanzienlijk risico dat moet worden beperkt en schilder- en decoratie-werkzaamheden op hoogte vormen daarop geen uitzondering. Een persoon kan een aanzienlijke afstand vallen met lichamelijk letsel tot gevolg als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen. Beschermingsmiddelen zijn volgens de wetgeving nodig bij schilderen op hoogte als uit de risicobeoordeling blijkt dat dit vereist is Een harde kask helm is een goede veiligheidsmaatregel om te dragen bij het werken op hoogte, omdat hij je hoofd kan beschermen als je valt. Hij beschermt ook je hoofd als er een voorwerp op je valt tijdens het werken op een drukke bouwplaats.

Investeer in hoogwaardige val-beveiligingsapparatuur

Het juiste soort safetypro elevatie-apparatuur zal waarschijnlijk de veiligheid van een werknemer garanderen. Een persoonlijk valbeveiligingssysteem (PAFS) is ook vereist voor verdere veiligheid. Dit wordt gebruikt om een ​​persoon op te vangen die valt tijdens het werken op een hoogte, zoals de naam al aangeeft. Dit systeem vereist drie componenten: een verankering, een lichaamsharnas en een connector. Het anker moet robuust genoeg zijn om het gewicht van een persoon te dragen, terwijl het lichaamsharnas de impact door het lichaam verdeelt en de connector de eerste twee delen met elkaar verbindt. Een valbeveiligingssysteem is vergelijkbaar met het PAFS omdat het een verbindingsapparaat gebruikt om te voorkomen dat een werknemer een gevaarlijk punt bereikt, zoals de rand van een dak.

Documentatie

Geen enkele bouwvakker wil werken voor een bedrijf dat de veiligheid van de werknemers niet hoog in het vaandel heeft staan. Elk nieuws over werknemers die gewond raken tijdens het werk als gevolg van een gebrek aan veiligheidsprocedures zal potentiële klanten wegjagen bij je bouwbedrijf. Vallen en andere incidenten kunnen worden voorkomen door maatregelen te nemen om de veiligheidstechnieken op de bouwplaats te volgen. Een groot aantal oorzaken dragen bij aan vallen, waaronder defecten of misbruik van apparatuur, onstabiele werkoppervlakken en menselijke fouten. Door gebruik te maken van cloud- en mobiele technologie om alle veldactiviteiten te documenteren, is het gemakkelijker dan ooit om rechtszaken in de nabije toekomst te voorkomen.